En bok blir till

Intrigen tar en ny vändning

Publicerad 2016-03-27 17:28:00 i Inspiration, Story,

 
Jag har skrivit 600 ord och påbörjat det jag inser kommer vara en viktig del i storyn. Jag har letat efter någon typ av av dramatik som dessutom återkopplar till Madeleines barndom. Och idén dök upp tack vare att jag de senaste dagarna plöjt fyra säsonger av Californication, en serie som jag egentligen inte tycker så mycket om men vissa karaktärer är intressanta. Och den depraverade livsstilen är alltid inspirerande, och jag slipper leva ut den själv. Jag hade aldrig orkat vara en Bukowski, hade definitivt aldrig fått ett ord skrivet, mer än möjligtvis en tramsiga dikter på servetter. Däremot tar jag gärna ett glas prosecco eller två när jag ska skriva, så jag förnekar inte att alkohol har en positiv inverkan på mitt flow. Dagens ord var dock spik nyktra!

Även HBO kan vara en källa till inspiration

Publicerad 2016-03-22 16:00:41 i Inspiration, Story,

 
På grund av dels personliga skälv, men också att jag behöver fokusera på ett arbetsprov till en potenteill arbetsgivare så ligger manuset på is i en vecka. Eller tills jag känner att arbetsprovet är redo för presentation i alla fall. Men det betyder förstås inte att jag slutar fundera på storyn. Tvärtom så fick jag anledning att tänka på det igår när jag av en helt ny bekantskap fick frågan "vad handlar boken om" och situationen krävde ett annat svar än "nja det vill jag inte berätta än". Det brukar annars vara mitt standardsvar eftersom jag faktiskt inte riktigt vet. Jag jobbar ju inte efter synopsis utan snarare flow och infall. Men nu fick jag snabbt och improviserat formulera tre meningar som på ett hyggligt sätt förklarade intrigen, och självklart hjälper det mig framåt.
 
Något annat som hjälper mig framåt är att konsumera andras berättelser, och nej, det måste inte vara bäcker. Jag binge-watchade (ja, det finns baske mig inget vettigt svenskt ord för det) nyligen alla sex säsonger av Six feet under och blev både berörd och inspirerad. Just nu är jag inne i The Affair, en inte lika välskriven historia men som ändå hjälper mig på traven när det kommer till tankar kring den mellanmänskliga kommunikationen. Så, fortsätt följa bloggen för att få veta hur det artar sig för Madeleine och Viktor. Det går förresten utmärkt att följa via t.ex. Bloglovin!
 
Bild: Hitfix.com

Bokens titel eller rättare sagt arbetsnamn

Publicerad 2016-03-14 08:37:38 i Skrivande, Story,

 
Just nu (och antagligen tills en redaktör säger åt mig att ändra det) heter romanen Vildrosor, blåklockor, lindblommor. När Madeleine är stressad behöver hon mantran för att lugna sig. Det behöver inte vara en särskild ramsa, det viktiga är att de är trestaviga. Tre stavelser för henne att mässa inombords, då återgår andning och hjärtslag till normal takt och stormen för ögonen lättar. Tre stavelser, som Vild-ro-sor, blå-klock-or, lind-blomm-or.

Om

Min profilbild

Szofia

2014 skrev jag mitt första manus till en roman, tyvärr blev det enhälligt refuserat. Men skam den som ger sig! Den här bloggen handlar således om vägen till manus nummer två, och kommer troligtvis inkludera såväl inspiration och författardrömmar som prokrastinering och skrivkramp.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela