En bok blir till

Även HBO kan vara en källa till inspiration

Publicerad 2016-03-22 16:00:41 i Inspiration, Story,

 
På grund av dels personliga skälv, men också att jag behöver fokusera på ett arbetsprov till en potenteill arbetsgivare så ligger manuset på is i en vecka. Eller tills jag känner att arbetsprovet är redo för presentation i alla fall. Men det betyder förstås inte att jag slutar fundera på storyn. Tvärtom så fick jag anledning att tänka på det igår när jag av en helt ny bekantskap fick frågan "vad handlar boken om" och situationen krävde ett annat svar än "nja det vill jag inte berätta än". Det brukar annars vara mitt standardsvar eftersom jag faktiskt inte riktigt vet. Jag jobbar ju inte efter synopsis utan snarare flow och infall. Men nu fick jag snabbt och improviserat formulera tre meningar som på ett hyggligt sätt förklarade intrigen, och självklart hjälper det mig framåt.
 
Något annat som hjälper mig framåt är att konsumera andras berättelser, och nej, det måste inte vara bäcker. Jag binge-watchade (ja, det finns baske mig inget vettigt svenskt ord för det) nyligen alla sex säsonger av Six feet under och blev både berörd och inspirerad. Just nu är jag inne i The Affair, en inte lika välskriven historia men som ändå hjälper mig på traven när det kommer till tankar kring den mellanmänskliga kommunikationen. Så, fortsätt följa bloggen för att få veta hur det artar sig för Madeleine och Viktor. Det går förresten utmärkt att följa via t.ex. Bloglovin!
 
Bild: Hitfix.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Szofia

2014 skrev jag mitt första manus till en roman, tyvärr blev det enhälligt refuserat. Men skam den som ger sig! Den här bloggen handlar således om vägen till manus nummer två, och kommer troligtvis inkludera såväl inspiration och författardrömmar som prokrastinering och skrivkramp.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela