En bok blir till

Boken handlar om Madeleine

Publicerad 2016-03-11 16:39:42 i Skrivande, Story,

 
Jag är så oerhört kluven till att berätta om bokens story, men något i mig säger att om du som läser den här bloggen får vara med i historiens utveckling så kanske du blir ännu mer intresserad av att läsa det färdiga verket. Så, med reservation för att handling, karaktärer, miljöer och i princip allt kan komma att ändras längs vägen...this is it:
 
Madeleine är bokens huvudkaraktär. Hon bor i Göteborg, jobbar som städerska, och tycker livet i allmänhet är ganska krävande. Om hon fick bestämma hade allting varit, lugnt, tyst och följsamt. Ingen hade bett henne om något och hon hade inte heller förväntat sig något av andra. Men nu är det ju inte så, och därför är allting från att tvätta håret till att handla mat en egen liten kamp.
 
Madeleine lever med sin pojkvän Viktor. Viktor tycker om ordning och reda, regelbundna scheman, raska promenader och fasta handslag. Enligt Viktor är det tack vare honom som Madeleine över huvud taget kommer ur sängen på morgonen och inte heller dör av koffeinförgiftning. Han älskar hennes tysta skepnad så mycket, och därför måste han hjälpa henne med livet. Det är i all välmening han kräver att hon kommer hem i tid, sitter rak i ryggen och pratar tydligt.
 
De bor i ett litet parhus som Madeleine ärvt av sin mor. Där är det som om tiden stått stilla, och det är precis så hon vill ha det. Det brukar Madeleine tänka på när hon stryker sig över kinderna där varsitt ärr gör sig påmint, från den gången hon försökte karva in smilgropar med en sax. När hon går in på ett av de hotellrum hon ska städa hittar hon skor högre än hon någonsin stått i, och klänningar som glänser på stoppade galgar, och plötsligt finns det en möjlighet att slippa vara den hon alltid varit förut.
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-03-15 09:43:11

Ja! Jag vill verkligen läsa den!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Szofia

2014 skrev jag mitt första manus till en roman, tyvärr blev det enhälligt refuserat. Men skam den som ger sig! Den här bloggen handlar således om vägen till manus nummer två, och kommer troligtvis inkludera såväl inspiration och författardrömmar som prokrastinering och skrivkramp.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela