En bok blir till

Senast lästa böcker mars 2016

Publicerad 2016-03-10 09:45:00 i Senast lästa böcker,

Det är ju allmänt känt att för att kunna skriva måste en också läsa. För mig kan det vara lika viktigt att läsa riktigt bra böcker (för inspiration) som halvdåliga böcker (för att bli påmind om hur ett dåligt språk låter). Sedan årsskiftet har jag läst två bra böcker, vilket ändå får vara rimligt, de är trots allt i minoritet om en ser till utbudet. Så;
 
FINFINT:
Älskade verkligen Utan personligt ansvar av Lena Andersson som svingar kniven rakt in i hjärtat, på precis samma ställe där hon tidigare stod och grävde med Egenmäktigt förfarande.
 
FINT
Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri som var lite halvrörig och inte helt engagerade story men ändå är så himla fint på grund av Jonas språk. Också sjukt snyggt omslag med guldfärgat bokmärksband.
 
 
 
HELT OKEJ
Plöjde av inte helt känd anledning Sånt man bara säger, Än klappar hjärtan och Ur vulkanens mun av Helena von Zweigbergk. Samliga känsloladdade och genomtänkta historier, men med upprepning av ord och inte så naturligt talspråk i dialogerna.
 
 MEN NEJ
Det är något som inte stämmer av Martina Haag, en bok som har magiskt mycket PR-värde men väldigt lite verkshöjd. Typisk "fick den på köpet med senaste Amelia".
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Szofia

2014 skrev jag mitt första manus till en roman, tyvärr blev det enhälligt refuserat. Men skam den som ger sig! Den här bloggen handlar således om vägen till manus nummer två, och kommer troligtvis inkludera såväl inspiration och författardrömmar som prokrastinering och skrivkramp.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela