En bok blir till

Min förlösande mindmap

Publicerad 2016-05-30 20:18:00 i Inspiration, Skrivande, Story,

"Hur går det med boken?"
Så har mina vänner frågat sedan jag med buller och bång lanserade den här bloggen.
"Jodå."
Så har jag svarat. Det är en välfriserad version av "inte alls" som hade varit det ärliga svaret. För sanningen att säga kunde jag i min arbetslöshet inte alls fokusera på att berätta en historia. Jag hade fullt upp med att skriva ansökningar, gå på intervjuer, nätverka, och mellan varven klappa ihop helt och ta en heldag med 6 feet under på datorn.
 
Nu har jag jobbat en månad och det dåliga samvetet började verkligen göra sig påmint. Jag satte mig ner, skrev ett par hundra ord, och fastnade. Insåg att jag verkligen inte vet var historien ska ta vägen, varför Madeleine beter sig som hon gör, och vad som ska bli dramat. Så jag la ifrån mig datorn, plockade upp skissblocket som hittills bara använts för att rita potentiella balkongmöbleringar och gjorde en gammal hederlig mindmap.
 
 
Och tänk så bra det blev! Plötsligt fick jag klarhet och eftersom min skumma hjärna är en kombination av strukturfascist och konstnär så var det lite ordning och reda som krävdes i det kreativa kaoset. Steg två bör bli en tidslinje. Det händer alldeles säkert senast på lördag.
 

Om

Min profilbild

Szofia

2014 skrev jag mitt första manus till en roman, tyvärr blev det enhälligt refuserat. Men skam den som ger sig! Den här bloggen handlar således om vägen till manus nummer två, och kommer troligtvis inkludera såväl inspiration och författardrömmar som prokrastinering och skrivkramp.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela